Archive

Qepja e kostumeve popullore Rrobaqepësi “Lika” në Korçë, ka nisur të ushtrojë aktivitetin e saj në vitin 2000. Fusha e veprimtarisë së kësaj rrobaqepësie është qepja e veshjeve të ndryshme dhe specialitet janë qepja e kostumeve popullore për fëmijë...

Punime me grep, qëndisje etj, traditës vendase «Shoqata Qëndistaret» është krijuar në Dhjetor të vitit 2006. Qëllimi i saj është “Fuqizimi ekonomik i grave dhe vajzave në nevojë për t’i thëne stop dhunës dhe trafikimit. Kjo shoqatë në fillimet e saj përbëhej nga 7...

  Valle Popullore «Grupi i Valleve Popullore ILIRIA», është një grup i përbërë prej 28 artistësh amatorë dhe profesionistë. Ai është themeluar në 1991 në qytetin e Korçës dhe dallohet për një repertor i cili përfshin valle nga të gjitha rajonet e...

Punime artizanale të thuprës Organizata Disutni Albania, është një organizatë që mbështet te artizanët të vjetër të komunitetit rom dhe jo rom. Ndër zanatet kryesore të këtij komuniteti të vjetër në Shqipëri është tradita e punimeve artizanale të thuprës, e cila është...

sqSQ