Prodhimi i tekstileve, pëlhurave të endura dhe të thurura

Prodhimi i tekstileve, pëlhurave të endura dhe të thurura

Kristina Mjeda

Punimet e pëlhurave me tezgjah janë një traditë e herëshme e qytetit të Shkodrës dhe familja Mjeda e trashëgon këtë zanat prej 150 viteve duke qenë e vetmja familje qytetare shkodrane e cila prodhon punime në tezgjah, në punishten e saj. Fill pas rënies së regjimit komunist, kjo familje ka rinisur aktivitetin e saj privat duke u mbështetur në modelet dhe në ngjyrat e kësaj tradite shumëvjeçare.

Prodhimi i tekstileve, pëlhurave të endura dhe të thurura
Lagjja Tre Heronjtë, Bulevardi Skënderbeu, Shkodër
https://www.instagram.com/p/CCN24j2D5W1/?igshid=8zh8symkequ7
Shkodër Shqipëri Shqipëri
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

sqSQ