Archive

Gdhendje Druri Tradicionale Z. Viktor Nurçe është gdhendës druri, i cili pas vitesh pune në një zdrukthari, vendosi të hapë punishten e tij dhe e përqendron të gjithë aktivitetin në prodhimin artizanal të mobilieve tradicionale të qytetit të Gjirokastrës. Punimet e tij janë...

  Mozaikë guri Znj. Enkeleda Myrtaj, pas hapjes së dyqanit të saj me suvenire në Pazarin e Gjirokastrës, nisi të punojë në mënyrë individuale edhe artin e mozaikut. Ndonëse autodidakte, punimet e saj janë ndër më të veçantat dhe të reklamuarat në qytetin e...

Punime me grep dhe qëndisje Znj. Margarita Mastora zotëron një dyqan suveniresh e punimesh dore me grep dhe qëndisje të punuara nga vetë ajo. Është pjesëmarrëse në shumë panaire dhe aktivitete të organizuara në qytetin e Gjirokastrës. Punimet e saj frymëzohen nga tradita vendase...

Prodhim artikujsh artizanal druri Z. Anastas Petridhi është një artizan i gdhendjes së drurit. Ai zotëron një dyqan në pazarin e Gjirokastrës ku dizenjon, prodhon dhe tregton punimet e drurit. Shumë nga punimet e tij frymëzohen nga tradita popullore dhe veçanërisht nga modele të...

Prodhimet e glikove pijeve dhe gatimeve tradicionale Shoqëria “DROPULLI” është një subjekt që ka filluar aktivitetin tij në vitin 2016. Kjo sipërmarrje merret me prodhimin tradicional të glikove dhe zahireve të dimrit të krahinës së Dropullit, në mënyrë tradicionale. Tregtimi i këtyre produkteve bëhet...

en_USEN