Punime Artizanale “Ora” (Hate Ora)

Punime Artizanale “Ora” (Hate Ora)

Sixhade dhe qilimat të punuar me dorë

65 vjeçarja Hate Ora është një ato artizane që jetën e saj profesionale ia ka kushtuar punimit të sixhadeve. Këtë zanat ajo e trashëgon prej katër brezash dhe sot ia ka përçuar vajzës dhe mbesave të saj. Prej punishtes së saj në qytetin e Kukësit, ajo pret porosi për realizimin e sixhadeve, qilimave dhe rrugicave, që kanë për destinacion jo vetëm tregun shqiptar por edhe atë të huaj.

 

Punime Artizanale “Ora” (Hate Ora)
Lagjja 1, pranë Ish Universitetit Kukës
https://www.facebook.com/Punime-Artizanale-Ora-278345768860658
Kukës Shqipëri Shqipëri
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

en_USEN